0

„В Левски май гледат в различни посоки по отношение на лятната селекция, сочат последните събития на „Герена“. Треньорът Станислав Генчев е поел цялата отговорност за привлечените до този момент футболисти, докато част от управата на клуба има известни съмнения, че стават за нещо”, пише в съботния си брой „Мач Телеграф”.

В голяма разработка вестникът отбелязва, че „в интерес на истината обаче собственикът Наско Сираков спазва обещанието си и не се бърка в работата на треньорския щаб”.

Според „Мач Телеграф” повод за разногласията е станал последният нов футболист – нападателят Мустафа Сангаре. Почти двуметровият 25-годишен парижанин, чиито родители са имигранти от Африка (баща от Мали и майка от Сенегал), дойде от треторазредния португалски Варзим, но се оказва, че допреди 5 сезона той не е играл футбол на професионално ниво. Отделно, през 2021-ва е преживял тежко заболяване на гръбначния стълб, предизвикано от бактерии, и е бил аут от терена почти година в Амиен, който фактически е и първият му сериозен клуб. Остава мистерия колко е била тежка лицевата травма, заради която е трябвало да носи маска като на именития си сънародник Килиан Мбапе на европейското.

При пристигането на Сангаре на „Герена” медицинските прегледи показаха, че той освен всичко е имал проблем с коляното си, но за щастие на „сините“ бил незначителен. Въпреки това официалното му представяне бе отложено с няколко дни.

Най-вероятно всичките му проблеми обясняват и ниската му трансферна цена, която се завъртя в португалските медии – 175 000 евро.

„В ръководството имат съмнения и за други от новите играчи, най-вече за вратаря Матей Маркович. Както и при Сангаре, подозренията се крият в статистиката му до този момент, както и на ниското ниво, от което той идва. При всички положения обаче властта за избор на нови футболисти е само в ръцете и главата на Станислав Генчев. Припомняме, че по време на преговорите с шефовете, той постави едно-единствено условие – сам да определя селекцията. Тогава заяви, че „иска нещата да стават по неговия начин“.

До момента Левски привлече половин дузина нови футболисти –  бразилеца Майкон, португалеца Алдаир, гореспоменатия хърватин Матея Маркович, нигериеца Икена, французина със сенегалска кръв Сангаре и българина Алекс Колев”, пише „Мач Телеграф”.


Още много интересни четива – в съботния „Мач Телеграф”