0

Л а Лига обмисля възможно партньорство с Бундеслигата, за да подсили международния маркетинг в търсене на по-добри условия за телевизионните, заяви президентът на Ла Лига Хавиер Тебас. „Ла Лига всъщност извършва проучване, за да се установи дали би си струвало на определени пазари, ако ние и Бундеслигата или други лиги си сътрудничим в маркетинга на нашите телевизионни права. Заедно бихме могли да се конкурираме по-успешно с Висшата лига", разкри Тебас в интервю за вестник "Билд".

Висшата лига печели милиарди долари от международните си права и е доста пред останалите футболни лиги в тази сфера. Ла Лига си сътрудничи с инвеститорите CVC Capital от 2021 година, а компанията е и последният останал кандидат да стане инвеститор в Германската футболна лига - нещо, срещу което феновете в Германия протестират.

Хавиер Тебас смята, че това партньорство и опитът със CVC в Испания е "много добър". "Като партньори те не само дават пари, но внасят нов опит и знание. CVC например беше активен във Формула 1. Ако CVC се справя добре и ние се справяме добре. Защото получаваме 92% от генерираните приходи", каза Тебас, който добави, че Бундеслигата има голям потенциал да повиши значително приходите си от местните телевизии.

"За мен германският телевизионен пазар е спящ гигант. Като по-малка страна с по-нисък доход Англия има почти два пъти повече телевизионни приходи от Бундеслигата", добави Тебас.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX