0

Л егендата на Манчестър Юнайтед Гари Невил критикува отново Кристиано Роналдо заради ситуацията, в която поставя клуба през лятото. Португалецът иска да напусне, за да може да играе в Шампионската лига, но за момента не може да си намери нов отбор. След като пропусна почти цялата подготовка, Роналдо игра в контролата с Райо Валекано, но вбеси феновете, след като си тръгна от стадиона, преди мача да е свършил.

Преди няколко дни Невил обяви, че Роналдо трябва да бъде уволнен. Според него португалецът трябва да говори сам за ситуацията, а не да оставя новия мениджър на тима Ерик тен Хаг да отговаря на въпроси за него.

„Малко съм разочарован от него. Защото той оставя мениджъра да говори на тези пресконференции. Той вече е на години, един от най-добрите играчи в света. Не може ли да даде едно интервю? След мача в неделя ще го питаме дали не може да говори той и трябва вместо това да оставя други хора да говорят“, каза Невил.

Той се надява скоро да има решение на ситуацията: „Мисля, че ако клуб от Шампионската лига поиска Роналдо, той ще си тръгне. Но за момента това не се е случило. Ситуацията оставя лош вкус. Това е лошо за него, за клуба. Искаме да остане, но не искаме тази сага да продължава да се влачи. Не искаме това да продължава още три седмици. Цялото това нещо направи работата на Тен Хаг още по-трудна, отколкото е.“