0

О тборът на Лийдс Юнайтед прегази гостуващия на "Еланд Роуд" тим на Челси с резултат 3:0 в двубой от третия кръг на английската Висша лига. 

Брендън Аарънсон откри в 33-ата след грешка на вратаря Едуард Менди, а Родриго удвои в 37-ата минута. Джак Харисън пък оформи крайния резултат в 69-ата минута.

"Сините" завършиха срещата и човек по-малко, след като шест минути преди края на редовното време Калиду Кулибали беше изгонен за два жълти картона.

Йоркшиърци изиграха много силен мач и доминираха почти през цялото време, като успехът им бе напълно заслужен. Лондончани бяха доста разпиляни в действията си и така и не успяха да се справят с добре организирания отбор на Джеси Марш. 

По този начин Лийдс вече има седем точки и се изкачи временно на втората позиция. Челси остава 12-и с четири точки в актива си след три мача. 

В следващия кръг "белите" гостуват на коравия Брайтън, но преди това имат домакинство на Барнзли в турнира за Карабао Къп, докато тимът на Томас Тухел приема колебливия от началото на сезона Лестър Сити.

В другия мач от кръга, игран по същото време, Брайтън спечели седмата си точка от началото на сезона, след като надделя с 2:0 над Уест Хем в Лондон.

"Чайките" отбелязаха два гола с два точни удара, демонстрирайки изключителна ефективност.

Алексис Макалистър откри резултата от дузпа, отсъдена заради нарушение на новото попълнение на "чуковете" Тило Керер. Леандро Тросар охлади надеждите на домакините, че ще обърнат развоя в своя полза с гол в 66-ата минута.

За Уест Хем това бе трето поредно поражение, като играчите на Дейвид Мойс са без отбелязан гол, въпреки че са отправили 38 удара в първите си три срещи в първенството през настоящата кампания.