0

Л ивърпул се доближи само на една точка зад лидерите във Висшата лига Манчестър Сити, след като се наложи с 2:0 в напрегнат мач с Арсенал в Лондон.

Артилеристите, които се борят за класиране в четворката и връщане в ШЛ след 5-годишно отсъствие, изпотиха гостите, които поеха контрола над мача след почивката.

Вратарят на Ливърпул Алисон имаше решаващо спасяване от Мартин Йодегор след гаф на Тиаго Алкантара. В 54-ата мин. Диого Жота направи 0:1, а 6 мин. По-късно резервата Роберто Фирмино фиксира 0:2 след центриране на Андрю Робъртсън.

Ливърпул вече има 9 поредни победи във Висшата лига, докато Арсенал запазва четвъртото място с 51 т. от 27 мача - с точка повече от Ман Юнайтед и 2 мача по-малко.

Футболистите на Арсенал бяха аплодирани от феновете си след последния съдийски сигнал в знак на признание за усилията им, особено изключителният Габриел Мартинели, който изтормози Трент Александър-Арнолд. Играчите на Артета, обаче, се провалят неизменно срещу челните отбори: с по 2 загуби за сезона от Ман Сити и Ливърпул, загуба от Челси вкъщи и като гости на Ман Юнайтед.

В друг мач от Висшата лига „смъртният враг“ на Арсенал от Северен Лондон – Тотнъм, надви с 2:0 като гост Брайтън с голове на Морено (37) и Кейн (57). „Шпорите“ са седми с 48 точки от 28 мача.