0

 

Джонатан Уилсън, „Гардиън“

Формата във футбола е разтегливо понятие. Преди 12 месеца Мохамед Салах беше в най-добрата си форма въобще. На 2 януари той вкара 23-ия си гол за сезона във Висшата лига и Шампионската лига общо.

От тогава насам той се е разписал едва 10 пъти, като 7 от головете му са от игра. Вярно е, че в събота египтянинът можеше да донесе победата над Евертън в самия край на мача, но все пак негативната тенденция при него е видима. Проблемът не е само в Салах, Ливърпул като цяло е далеч от познатото високо ниво. Ван Дайк, Алекзандър-Арнолд, Хендерсън и Фабиньо не са в най-добрата си форма. Това важи в най-голяма степен за нидерландеца. Той бе смятан за непобедим, покрай него не можеше да мине човек. Ван Дайк сякаш не се е възстановил от мачкането, което изтърпя в първия кръг от Александър Митрович, а срещу Евертън спокойно можеше да бъде изгонен за фаул срещу Онана.

Както винаги, нещата трябва да се гледат в в целия им контекст. Това наистина е най-лошият старт на Ливърпул при Юрген Клоп, но пък тимът има само една загуба досега и спечели Къмюнити шийлд преди месец. „Червените“ са втори по вкарани голове, но пък 60 процента от попаденията им паднаха при победата над Борнемут с 9:0. През календарната година имат само три загуби, играха финал в Шампионската лига и спечелиха двете домашни купи. Ако това е криза, то много клубове биха мечтали за такава.

Цялата разработка четете в днешния брой на "Мач Телеграф"