0

Л ивърпул се доближи само на точка от водача Челси в класирането на Висшата лига на Англия след убедителна победа с 4:0 над Саутхямптън като домакин в мач от 13-ия кръг.
На "Анфийлд" домакините стигнаха до 3:0 още преди почивката и рано-рано убиха интригата в мача.

Диого Жота вкара първите два гола за „червените“ след подавания на Анди Робъртсън и Мохамед Салах във втората и 32-рата минута.

В 37-та разигралият се напоследък Тиаго Алкантара покачи на 3:0 с шут с левачката, който се отби в защитник на гостите и залъга вратаря им Алекс МакКарти.

През второто полувреме Върджил ван Дайк оформи крайното 4:0, като засече центриране от корнер на Трент Алекзандър-Арнолд.

Бившият капитан на Ливърпул Стивън Джерард пък постигна втора победа във втория си мач като мениджър на Астън Вила. Бирмингамци се наложиха с 2:1 над водения от Патрик Виейра отбор на Кристъл Палас.

Мат Таргет откри резултата за гостите още в 15-ата минута след подаване на ветерана Ашли Йънг.

Астън Вила стигна до втория си гол в мача чак в 86-ата минута, когато точен бе Джон МакГин. В добавеното време Кристъл Палас стигна до почетен гол чрез Марк Гюеи.

След днешния мач Астън Вила се изравни по точки с Кристъл Палас с по 16, като двата отбора са 10-и и 11-и в класирането.

Норич и Уулвърхямптън приключиха 0:0, с такъв резултат завърши и мачът Брайтън – Лийдс.


Висша лига, 13-и кръг, събота, резултати:

Арсенал – Нюкасъл 2:0

Ливърпул – Саутхемптън 4:0

Кристъл Палас – Астън Вила 1:2

Норич Сити – Улвърхемптън 0:0

Брайтън – Лийдс Юн. 0:0.

Висша лига

 Висша лига

В неделя:

Челси – Манчестър Юнайтед, Брентфорд – Евертън, Бърнли – Тотнъм, Лестър Сити – Уотфорд, Манчестър Сити – Уест Хем Юн.