0

Л ивърпул постигна важна победа в опитите си да догони лидера Манчестър Сити във Висшата лига на Англия. Отборът воден от Юрген Клоп, спечели като гост дуела си с Кристъл Палас с 3:1.
Върджил ван Дайк откри резултата в осмата минута на "Селхърст Парк", а в 32-ата Алекс Окслейд-Чембърлейн удвои актива за гостите. В 55-ата минута Одсон Едуар намали пасива за Палас, а минута преди края на редовното време Фабиньо от дузпа подпечата успеха за тима от "Анфийлд". 

По този начин Ливърпул скъсиха пасива си до „гражданите“ на девет точки, като мърсисайдци имат и ач по-малко от актуалния английски шампион. Кристъл Палас пък остана на 13-ото място с 24 точки, като тимът е на девет точки пред „опасната зона“.


Сега предстои пауза за националните отбори, а в следващия кръг Ливърпул ще приеме Лестър у дома, докато за „орлите“ предстои визита на Норич на „Кароу Роуд“.

В другите мачове от кръга, които се играха по същото време, Арсенал не успя да победи последния Бърнли  и завърши 0:0, а Лестър и Брайтън съща поделиха точки след 1:1.