0

Ливърпул вече води разговори с Шаби Алонсо да наследи Юрген Клоп след края на сезона, гръмнаха британските медии. Както е известно, харизматичният германец напуска „Анфийлд“ след деветгодишен период, за да си вземе почивка и треньорството. Той оповести намеренията си достатъчно рано, което дава възможност на клуба внимателно да избере следващ мениджър. 42-годишният Алонсо прави фурор през този сезон в Байер Леверкузен и към него са отправени погледите на всички европейски грандове.

На Острова твърдят, че ръководството на Ливърпул вече е провело първоначално разговори с Алонсо, които са преминали добре. Испанецът е потвърдил, че има интерес към поста, но за момента няма нищо конкретно. Причината за това е, че бившият халф иска да е изцяло фокусиран върху Леверкузен, с която продължава да няма нито загуба от началото на сезона във всички турнири. „Аспирините“ нямат никакво намерение да пускат Алонсо където и да било без бой, но във футболните среди се твърди, че той има тайна клауза в наскоро подновения си договор, която му позволява да си тръгне, ако има предложение от определени отбори.

Единият от тях се твърди, че е именно Ливърпул. Мърсисайдци искат сравнително бърз отговор от Алонсо, за да преминат към друг кандидат, ако той откаже. Алонсо е бивш играч на клуба, за който изигра пет сезона, в които 210 мача и 19 гола.