0

Н ационалният отбор на Нидерландия се наложи над Шотландия с 4:0 в контрола, играна в Амстердам. Халфът на Милан Тиджани Райндерс откри резултата за "лалетата" в края на първото полувреме.

След почивката Нидерландия направи успеха си много убедителен, като точни за победата бяха Жоржиньо Вайналдум, Воут Вегхорст и Дониел Мален. Тимът на Шотландия допусна четвърта поредна загуба и дебютът на тима на Евро 2024 срещу домакина Германия се очертава като много труден.

Други два участника на Европейското първенство - Унгария и Турция, се срещнаха в Будапеща, като унгарците се наложиха с 1:0. Победното попадение за домакините отбеляза Доминик Собослай от дузпа в началото на втората част. В добавеното време на срещата Андраш Шафер от Унгария вкара и втори гол, но след преглед със системата за видео асистенция на съдиите попадение не бе зачетено заради положение на засада.  

Тимът на Румъния не успя да победи Северна Ирландия, като приятелският мач завърши 1:1. Головете на мача в Букурещ паднаха бързо, като Джейми Райд откри за северноирландците още в седмата минута, но Денис Ман изравни за румънците четвърт час по-късно. 

Източник: БТА