0

Е вропейската футболна централа УЕФА прецени, че има достатъчно основания за потенциално нарушение на регламента от страна на Футболен клуб Барселона и пристъпва към отваряне на досие за извършване на разследване на случая Негрейра. Става дума за преведени от клуба над 7 милиона евро на фирми на бившия №2 в съдийската колегия на Испания Негрейра.

Скандал с Барса: Клубът цакал над милион на шеф на реферите

Съгласно член 31(4) от Дисциплинарния правилник на УЕФА, инспектори са назначени да проведат разследване на потенциално нарушение на правната рамка на УЕФА от страна на Барселона във връзка с така нареченото „Дело Негрейра“.

Централата, ръководена от изтъкнатия словенски юрист Александър Чеферин, е поверила на своите инспектори по „етика и дисциплина“ досие, за да установят „възможно нарушение на правилата на УЕФА“ от страна на Барса за плащането на 7,3 милиона евро на Хосе Мария Енрикес Негрейра, бивш номер две на испанските рефери, за в най-малко 17 години, припомни в. "Ел Мундо".

Случаят с Барселона е подобен на този с Ювентус, който също се разследва за „случая с капиталовите печалби“ в Италия. УЕФА може да санкционира клуба, ако прецени, че има нередности, които нарушават дисциплинарния му кодекс.

Една от тези санкции може да бъде възпрепятстване да участват за определен срок в евротурнирите - Шампионска лига, Лига Европа или Лига на конференциите.

Законът спасява Барса от моментална футболна тесла