0

А якс отхвърли оферта от 90 млн. евро от Манчестър Юнайтед за бразилския нападател Антони. Холандският гранд смята, че офертата не е достатъчна и иска повече пари за футболиста. Преди няколко дни Аякс отхвърли първото предложение, което беше за 80 млн. евро. 

22-годишният Антони игра под ръководството на Ерик тен Хаг, който водеше Аякс, а от лятото пое Юнайтед. Бразилецът иска да премине на „Олд Трафорд“ и е разочарован, че шефовете на Аякс са отказали новата оферта. Антони публично поиска трансфер.

„През февруари агентите ми дойдоха в Амстердам, за да информират Аякс за желанието ми да напусна клуба и да поема ново предизвикателство. Казаха им, че има заинтересовани клубове и ще дойде добра оферта. По време на трансферния прозорец срещите продължиха и получих предложение за нов договор с Аякс. Отново подчертах ясно: искам да напусна. Бях много щастлив в Амстердам, спечелих титли с Аякс, направих приятели и изградих част от кариерата си, но искам да продължа историята си и да преследвам мечтите си. Хората трябва да ме слушат и да разберат мотивацията ми към преследване на щастие. Трябва да продължа да се представям на високо ниво. Аякс винаги ще бъде в сърцето ми“, каза Антони. 

През лятото Юнайтед привлече Кристиан Ериксн, Лисандро Мартинес, Тайрел Маласия и Каземиро. Според британски медии клубът може да направи опит да отмъкне Пиер-Емерик Обамеянг, за когото се очаква да премине от Барселона в Челси. „Дейли Мейл“ твърди, че Юнайтед може да опита да предложи по-висока сума от Челси – 25 млн. паунда.