0

Т ова да си известен носи много позитиви, но също така и негативи. Това важи в огромна степен за най-добрите футболисти в света, които са постоянна цел на всякакви мошеници. Последният такъв случай е със звездата на ПСЖ Килиан Мбапе, а историята само показва изобретателността на измамниците.Става въпрос за появил се от нищото лъжебаща на играча, който искал да използва славата на Килиан за лични облаги. Въпросният Килиан-старши е на 48 години и без образование, но най-нагло използвал името на футболиста за незаконни дела.

Измамата излязла наяве през декември миналата година, след като лъжебащата се опитал да уреди разрешение за пребиваване във Франция на алжирско семейство. Той пробвал да пробие служител на префектурата в Ивлин през телефона, а също и чрез размяна на писма. В нито един момент той не е отишъл на място, за да оправя документите, за да не го разкрият.

Служителите във въпросната служба обаче се оказали достатъчни мнителни, след като видели шокиращите правописни грешки в подадените документи. Гласът на измамника по телефона също звучал странно, което накарало хората от префектурата да потърсят съдействие от полицията.

Цялата история четете в днешния брой на "Мач Телеграф"