0

М анчестър Юнайтед иска Кристиано Роналдо да изпълни договора си и да остане на „Олд Трафорд“ и през следващия сезон. Изпълнителният директор на „червените дяволи“ Ричард Арнолд се е заел лично да убеди португалеца и неговите близки, че това е най-правилното решение към този момент.

Както е известно Кристиано пожела да си тръгне, с цел да се присъедини към отбор, който ще се състезава в Шампионска лига.

Според The Times Арнолд има напредък и обкръжението на Роналдо е впечатлено от начина, по който е подходил към случая.

„От една страна, Арнолд беше съпричастен към недоволството на Роналдо, давайки разрешение на неговите представители да проучат опции като Челси и Байерн Мюнхен и различни клубове от Италия и Испания“, пише Дънкан Касълс, който е в приближени отношения с агента на нападателя – Жорже Мендеш.  

„От друга страна, той подчерта ролята на Роналдо за Юнайтед и Тен Хаг, като същевременно е ускорил усилията си за преструктуриране на отбора, който завърши шести миналия сезон, въпреки че 37-годишният футболист отбеляза 18 гола. Той остана единствено зад Мохамед Салах и Хьон-Мин Сон по този показател“, добавя Дънкан.