0

Л идерът в класирането на Висшата лига Манчестър Сити победи с 4:1 водача в Чемпиъншип Фулъм в мач от четвъртия кръг на турнира за купата на Англия.

Двубоят на "Етихад" започна вихрено, като изненадващо гостите от Лондон бяха тези, които поведоха в резултата чрез 19-годишния Фабио Карвальо в 4-ата минута.

Само след 4 мин. германецът Гюндоган изравни резултата, а в 13-ата централният защитник Джон Стоунс изведе „гражданите“ напред 2:1.

Сити уби илюзиите на Фулъм за чудо с 2 попадения на Рияд Махрез след почивката – в 53-ата от дузпа и в 57-ата мин. След голов пас на Де Бройне.

За 1/8-финала на ФА Къп се класира и отборът на Евертън, който победи с 4:1 Брентфорд в дебюта на новия мениджър на „карамелите“ Франк Лампард. Той реши да не бърза с включването в игра на двете обещаващи нови подкрепления Деле Али и Дони ван де Беек, които бяха оставени извън групата за срещата.

Резултатът на "Гудисън Парк" бе открит в 31-вата минута от централния защитник Джери Мина, който малко по-рано се появи в игра на мястото на контузилия се Бен Годфри.

Евертън удвои аванса си в 48-мата минута чрез Ричарлисон, но Брентфорд намали шест минути по-късно с дузпа на Айвън Тони.

В 62-рата минута Мейсън Холгейт върна преднината на домакините от два гола, крайното 4:1 бе оформено от резервата Андрос Таунсенд в добавеното време на мача.

Към петия кръг на турнира за купата на Англия продължава и друг отбор от елита - Кристъл Палас. "Орлите" нямаха проблеми с четвъртодивизионния Хартлипул и го отстраниха с 2:0. И двата гола в мача паднаха през първото полувреме, като точни в четвъртата и в 22-рата минута бяха Марк Гехи и Мишел Олис.

Изненада поднесоха борещите се да не изпаднат от елита „канарчета“ от Норич, които изхвърлиха „вълците“ насред техния стадион „Молиню“ с 1:0 с гол в добавеното време преди почивката на Кен МакЛийн.

Втородивизионният Стоук Сити пък елиминира носителя на купата за 2013 година Уигън Атлетик с 2:0. Точни за "грънчарите" бяха Джош Маджа и Джейкъб Браун през двете полувремена.