0

П о двама футболисти от отборите на Манчестър Сити и Ливърпул попаднаха във финалната осмица на анкетата за най-добър футболист на сезона в английската Висша лига, съобщават от организацията.

От страна на Манчестър Сити това са Жоао Кансело и един от основните претенденти за трофея Кевин Де Бройне. Белгийският халф има 15 гола и седем асистенции, като победа в анкетата ще го направи един от четиримата футболисти с повече от една награда за най-добър играч, като останалите са Неманя Видич, Кристиано Роналдо и Тиери Анри.

Представители на Ливърпул са Трент Александър-Арнолд и другият голям фаворит за трофея Мохамед Салах. Египетският нападател е вкарал 22 попадения в шампионата до момента и е едва шестият футболист в историята с 20 или повече гола в четири различни сезона.

Третият голям фаворит изглежда Хън-Мин Сон от Тотнъм. Южнокорейският атакуващ полузащитник прави най-добрия сезон в кариерата си и има 21 попадения, като нито едно от тях не е от дузпа. Така той е само зад Мохамед Салах в класацията за "Златната обувка" в първенството.

Останалите номинирани са Джаръд Боуен (Уест Хем), Букайо Сака (Арсенал) и Джеймс Уорд-Праус (Саутхемптън).

Номинирани при футболистите до 23 години пък са Трент Александър-Арнолд (Ливърпул), Фил Фоудън (Манчестър Сити), Конър Галахър (Кристъл Палас), Тайрик Мичъл (Кристъл Палас), Мейсън Маунт (Челси), Аарън Рамсдейл (Арсенал), Букайо Сака (Арсенал) и Деклън Райс (Уест Хем).

Сред мениджърите номинации получиха Томас Франк (Брентфорд), Хосеп Гуардиола (Манчестър Сити), Еди Хау (Нюкасъл), Юрген Клоп (Ливърпул) и Патрик Виейра (Кристъл Палас).