0

М анчестър Сити победи с 2:1 Уест Хем в снежна буря, разразила се през първото полувреме на двубоя.
Илкай Гюндонаган и Фернандиньо бяха точни за „гражданите“, а почетният гол за „чуковете“ бе дело на Мануел Лансини. С успеха тимът на Пеп Гуардиола се върна на второто място във временното класиране на Висшата лига. Лидер продължава да е Челси, който играе с Манчестър Юнайтед в момента, като Кристиано Роналдо е на резервната скамейка. 

Съперниците започнаха динамично на „Етихад“, независимо че до почивката валеше силен сняг, който направи терена много тежък за игра. Лапорт засече с глава центриране на Гюндоган от корнер, след което топката облиза гредата. След това гол на Марез бе отменен заради засада. В 33-ата минута логичното се случи и Сити откри резултата. Марез центрира към Гюндоган, който от няколко метра бе точен. Веднага след това шут на Жезус бе блокиран на голлинията от Джонсън. Малко преди края на първата част Фабиански спаси далечен удар на Кансело. Топката рикошира в Марез, който стреля от малък ъгъл, но нацели страничния стълб.

След почивката снегът спря, но не и натискът на „гражданите“. В 56-ата минута Стърлинг подаде към Жезус, който преодоля вратаря, но притичалият Кресуел изби топката пред голлинията. До края футболистите на Пеп Гуардиола спокойно контролираха случващото се на терена, но чак в края стигнаха до втори гол. Жезус подаде към резервата Фернандиньо, който реализира с точен удар от границата на пеналта. След това пък гол на Бернардо Силва бе отменен заради засада. В последните секунди Лансини оформи крайния резултат след страхотен шут в горния ъгъл на Едерсон.


В другите мачове във Висшата лига: Лестър - Уотфорд 4:2, Брентфорд – Евертън 1:0.