0

Временният мениджър на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник разкри, че е поискал от шефовете на клуба да му доведат нов играч в атака, но те са го отрязали. Германецът посочи и три конкретни имена – Луис Диас, Душан Влахович и Хулиан Алварес, който впоследствие преминаха съответно в Ливърпул, Ювентус и Манчестър Сити.

Юнайтед имаше нужда от подсилване в атака през зимата, след като загуби двама нападатели. Антони Марсиал премина под наем в Севиля, а Мейсън Грийнууд беше арестуван след обвинения в изнасилване, нападение и заплахи за убийство.

„Имаше варианти. Диас, който сега е в Ливърпул, Алварес, който ще бъде в Ман Сити от лятото и Влахович, който тогава все още беше във Фиорентина и не беше отишъл в Ювентус. Отговорът обаче беше „не“. Бяхме все още в три турнира и освен във Висшата лига, играехме за ФА Къп и в Шампионската лига. Говорих с борда и им казах: „Не трябва ли поне да поговорим, да вземем пшоне един играч?“ Отговорът беше „не“. Може би не искаха да правим такива сделки през зимата, но 48 часа са 48 часа. Може би си заслужаваше поне да опитаме“, каза Рангник.

Той каза още, че от борда първоначално са се съгласили, но след това са отказали.

„В началото се съгласиха с мен, че ни трябва нов нападател, защото знаехме, че Мейсън няма да е на линия, че Марсиал вече беше напуснал. Но така и не опитахме да вземем някого. Отговорът по това време беше: „Няма играч на пазара, който наистина може да ни помогне“

Диас вкара 5 гола и направи 3 асистенции, откакто премина в Ливърпул. Влахович е със 7 гола, откакто играе в Ювентус. Алварес, който подписа със Сити, но остана под наем в Ривър Плейт, е с 8 гола и 4 асистенции от началото на годината. В същото време Юнайтед има едва 13 гола в последните 10 мача във Висшата лига, като 9 от тях са на Кристиано Роналдо, на когото пада цялата тежест в атаката на клуба.