0

Г ол на Лионел Меси през второто полувреме даде успешно начало на Световния шампион Аржентина на старта на квалификациите за Мондиал 2026 – 1:0 като домакин над Еквадор. В другите два мача от първия кръг Колумбия постигна успех със същия резултат над Венецуела, а Парагвай и Перу не си вкараха голове.

Тази нощ са другите два мача от обединената Южноамериканска група: Уругвай – Чили и Бразилия – Боливия.

В 77-ата минута капитанът Лионел Меси пренесе добрата си форма от клубния тим Интер (Маями) и отбеляза единственото попадение от свободен удар.

"Играхме срещу страхотен отбор с много добри индивидуалности, физически отлично подготвени. Всички искат да бият Аржентина по принцип, а сега още повече, тъй като сме и световни първенци. Но не трябва да се успокояваме, защото имаме да подобряваме играта си. Обективно погледнато, ние трябва да се класираме за следващото световно. Сега трябва да се насладим на успеха и да гледаме напред", заяви Меси след края на мача.

Попадението на Меси също така го изравни с добрия му приятел от времената в Барселона – уругваецът Луис Суарес като реализатор номер 1 за всички времена в южноамериканските квалификации с 29 попадения.

"Удоволствие е за мене да науча тези два факта, които са си впечатляващи", допълни аржентинският гений, след като му обясниха, че освен това този гол е и под номер 104 с националната фланелка в 176 мача. Следващата среща на Аржентина е във вторник като гост на Боливия.