0

С голове след почивката на двама от младоците си Арсенал победи с 2:0 Уест Хем в 17-ия кръг във Висшата лига и измести от 4-тото място „чуковете“ в класирането.

20-годишният бразилец Габриел Мартинели, който игра титуляр на мястото на извадения от състава и разжалван капитан Обамеянг, даде аванс на домакините в 48-мата минута. Той продължи серията си от гол или асистенция в пети пореден мач на „артилеристите“.

Домакините можеха да решат всичко в срещата в 69-ата минута, когато получиха право да изпълнят дузпа, а защитникът на "чуковете" Владимир Цоуфал бе изгонен от игра за втори жълт картон. Зад топката застана Александър Лаказет, но ударът на френския нападател бе спасен от бившия вратар на Арсенал Фабиански, което даде надежди на гостите за обрат.

"Чуковете" на бившия мениджър на Юнайтед Дейвид Мойс обаче бяха попарени в 87-мата минута, когато 21-годишната резерва Емил Смит-Роу с много красиво изпълнение вкара втори гол за крайното 2:0.

20 и 21-годишен вкараха за победа на Арсенал над Уест Хем
Арсенал Уест Хем Арсенал Уест Хем Арсенал Уест Хем
10

С победата Арсенал събра 29 точки, докато Уест Хем се свлече на пето място с 28. Шести е Манчестър Юнайтед с 27 точки, но и мач по-малко, а осмият Тотнъм има 25 точки, но и два мача по-малко.

В зрелищна гонитба в резултата Кристъл Палас и Саутхемптън направиха 2:2.

Още във втората минута Уилфред Заха даде аванс на лондончани, но „светците“ направиха пълен обрат с голове на Кайл Уокър-Питърс и Армандо Броя в 32-рата и 36-ата минута.

През второто полувреме домакините натиснаха в търсене на изравнителния гол и това се случи в 65-ата минута, когато точен бе Джордан Аю. До края и двата отбора търсеха победата, но чисти положения за гол така и не се откриха.

В последния мач за вечерта Улвърхемптън победи с 1:0 като гост Брайтън. Единственият гол падна в добавеното време на първото полувреме, а негов автор стана мароканецът Ромен Саис, който реализира с мощен удар след подаване на Рубен Невеш.