0

Л ивърпул се завърна към победите във Висшата лига на Англия по прекрасен начин, след като „червените“ нанесоха първо поражение през сезона на актуалния шампион на страната – Манчестър Сити с 1:0. 

Единственият гол в срещата беше реализиран от звездата на мърсисайдци Мохамед Салах, който разпечата вратата на „гражданите“ в 76-ата минута, а малко преди това бе пропуснал от сходна позиция.

Ливърпул изигра изключително солиден мач срещу добре представящия се Ман Сити, като двата отбора за пореден път демонстрираха, че са с класи над останалите.

В края на мача мениджърът на домакините Юрген Клоп беше изгонен заради яростно спорене се рефера Антъни Тейлър, което нажежи допълнително страстите на „Анфийлд“.

Противно на очакванията, новата звезда на Сити Ерлинг Холанд бе бледа сянка на себе си в този мач и не успя реално да застраши врата на Ливърпул.

Победата изкачи Ливърпул на осмото място във временното класиране с 13 точки от 9 мача, докато Манчестър Сити остана втори с 23, на четири точки зад лидера Арсенал (27).