0

М онако постигна впечатляваща победа с класическото 3:0 над лидера в Лига 1 Пари Сен Жермен в дербито от 29-ия кръг на първенството. 

Уисам Бен Йедер откри в 25-ата, а в 68-ата минута Кевин Фоланд удвои преднината на домакините. Отново Бен Йедер оформи класиката и крайния резултат в 84-ата минута след точно изпълнена дузпа. 

Звездата на ПСЖ Лионел Меси не беше в групата за срещата поради грип. Килиан Мбапе и Неймар пък получиха жълти картони, отново бяха неубедителни и не можаха да помогнат на тима си да избегне поражението.

"Монегаските" изиграха много силен мач и тотално надиграха многомилионната селекция на парижани, които продължават с разочароващите резултати. Тимът на Маурисио Почетино записа трета загуба в рамките на пет мача в първенството и общо четвърта от началото на сезона в Лига 1. Отборът обаче продължава да бъде лидер с 65 точки, с петнадесет повече от втория Олимпик Марсилия, който играе своя двубой от кръга по-късно тази вечер. В следващия кръг ПСЖ приема Лориен.

Монако пък продължава битката си за Европа, като заема седмо място с 44 точки, на три от Страсбург, който е с мач в запас и заема последното място, даващо право на участие в европейските клубни турнири. В следващия кръг възпитаниците на Филип Кеман гостуват на Метц.