1

Н ападателят на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо няма да вземе участие в мача от 13-ия кръг на Висшата лига срещу Челси. Това съобщава официалният сайт на "червените дяволи". Манчестър Юнайтед ще играе срещу Челси на 22 октомври. 

Изригна вулкан от възмущение на Острова след като 37-годишният футболист  демонстративно напусна пейката в 90-ата минута на мача от 12-ия кръг на Висшата лига срещу Тотнъм (2:0).

За поредната му изцепка мениджърът на тима Ерик Тен Хаг реши да го извади от групата за предстоящия мач. Според "Дейли стар" той е бил натирен да тренира самостоятелно, отделно от останалите, а шефовете му гласят и също толкова демонстративна финансова санкция, както напускането му - от порядъка на милион паунда.

Този сезон португалецът изигра 8 мача за Манчестър Юнайтед във Висшата лига и отбеляза един гол.

Той искаше да напусне през лятото, след като отборът не успя да се класира за това издание на Шампионската лига и така и не се разбираше с Тен Хаг, който направи всичко възможно да го накара да се адаптира към неговата система на игра. Защото за 5-кратния носител на Златната топка има само една система: неговата, където той е главният герой.

Оказа се, че така и не се намери клуб, който да го пожелае, включително и родният му Спортинг Лисабон.

Сега Юнайтед реши да го отстрани от отбора след последния му инцидент. В мач, в който отборът му печелеше и се справяше добре срещу Тотнъм, Кристиано Роналдо реши, че няма да догледа мача докрай, след като го гледаше от резервната скамейка, и отиде в съблекалнята рано. 

Отпадането му от групата срещу Челси е първата реакция, остава да се види какво ще последва.

Истината е, че Юнайтед игра много по-добре без присъствието на Кристиано Роналдо, който прекомерно дисбалансира подхода на отбора си.