0

С ръбският национален отбор по футбол ще пристигне утре с полет Белград – Варна и оттам с автобус до Разград за мача с нашите във вторник в група G на евроквалификациите.

От изявления пред сръбските медии националите на Пикси Стойкович изразиха увереност, че на „Лудогорец Арена“ ще вземат три ключови точки за класирането на Евро 2024 в Германия догодина.

България е аутсайдер с 1 точка от 3 мача досега, докато съседите ни са с 6 от 2 срещи.

Сърбите ще се настанят в петзвездния хотел "Картуун" в Разград, а в часа на мача ще направят и официалната си тренировка на стадион „Лудогорец Арена“. Ще го свири английският рефер Крейг Поусън, който ръководи и мача Лудогорец – Рома в Лига Европа, завършил 2:1 за домакините.

"За мене мачът в Разград е един от най-важните. Знаем какво ни чака. И една победа в този двубой ще ни приближи към целта ни“, каза капитанът на Сърбия Филип Костич.

„Подготвени сме физически и футболно, а в дните до самия мач можем да се подобрим единствено психологически. 

Няма да бъде леко, но както казах – трябва да победим в Разград и с нови три точки да направим още една крачка към класирането.“

На очертаващия се като титуляр Деян Йовелич от Лос Анджелис Галъкси Костич пожела да вкара на България 2 гола както срещу йорданците в контролата в петък (3:2 за Сърбия).

„Надявам се, че той ще продължи тази серия в България. Казах му да направи същото на мача в Разград", добави един от най-опитните играчи в сръбския отбор. 

Съотборникът му Сергей Милинкович-Савич бе категоричен, че сърбите гонят в Разград трите точки. "Сигурно е, че ще отидем и за трите точки, защото тогава, да не казвам математически, но със сигурност сме свършили голяма част от работата. 

При победа ще бъдем много близо до целта и класиране на Европейското първенство", каза сръбският национал от Лацио.

"Повярвайте ми, ще направим най-добрия анализ на България и ще се подготвим по правилния начин. Не мисля, че ще има грешки, защото искаме да излезем в почивка след нови три точки в актива.“