0

Ф утболист с високо самочувствие, отказал нов договор с Арсенал, показа пред всички колко струва с пропуск, който потресе английската Висша лига и бе обявен за издънката на сезона. Нападателят на „артилеристите“ Еди Нкетия не улучи от един метър зейналата 7-метрова врата на Евертън, като вместо това уцели страничния дирек.

Това беше шансът му да поведе Арсенал към победа при равен резултат 1:1. Пропускът бе наказан, както винаги става във футбола, и Демарай Грей малко след това донесе победното 2:1 за „карамелите“ на техния стадион „Гудисън Парк“.

Лондончани откриха чрез Йодегор през първото полувреме, Ричарлисън направи 1:1 в 80-та мин.

Само 3 мин. По-късно Букайо Сака пусна от дясно разкошен лоб към далечната греда към дебнещия там Нкетия, който от един метър само трябваше да подложи глава и да мушне топката в мрежата.

Което се оказа непосилно за 22-годишния юноша на „артилеристите“, улучил долната част на страничния стълб, след което се хвана за главата, за кеф на феновете на Евертън. Нкетия и все по-яловият напоследък нападател Обамеянг станаха обект на яростни критики в социалните мрежи. „Два чисти гола пропуснаха Нкетия и Обамеянг – защо те все още играят за този клуб? Махайте ги през януари и подпишете с някои истински нападатели“, написа Gooner.

Еди Нкетия е оценен на 12 милиона евро в сайта Transfermarkt, той ще си тръгне от Арсенал без трансферна сума след изтичането на договора му в края на юни 2022 г.