0

К ристиано Роналдо няма да пътува със съотборниците си от Манчестър Юнайтед за предсезонното турне в Тайланд и Австралия, след като бе освободен поради “семейни причини”, съобщава агенция Ройтерс, позовавайки се на анонимен източник от клуба.

Британските медии продължават да спекулират, че 37-годишният португалец ще напусне, но според Ройтерс от клуба не желаели да се разделят с него.

Все още няма информация дали Роналдо ще се завърне в отбора след края на подготовката.

Но вчера сутринта стана известно, че Челси е подготвил оферта от £14 милиона за португалския ас, чийто договор с Юнайтед изтича идното лято.

Според „Сън“ новият собственик Тод Боели е голям фен на Роналдо и няма търпение да го доведе на “Стамфорд Бридж”.

Мениджърът на Червените дяволи Тен Хаг искаше Роналдо да остане в клуба, но сега се примири със загубата на най-голямото име в състава.

Роналдо иска да продължи да играе в Шампионската лига - нещо, което Юнайтед не може да му предложи.

Освен Челси, и Барселона е в играта за подписа на Кристиано, стана ясно след вечеря между президента на каталунците Лапорта и агента на CR7 Жорже Мендеш.

Манчестър Юнайтед ще изиграе първата си контрола на 12 юли срещу Ливърпул в Банкок, след което отборът ще се изправи срещу Мелбърн Виктъри и Кристъл Палас. На 23 юли "червените дяволи" играят срещу Астън Вила в Пърт. 

През миналия сезон португалецът вкара 24 гола във всички турнири, а Юнайтед завърши на шесто място и няма да играе в Шампионската лига. В първенството "червените дяволи" стартират у дома срещу Брайтън на 7 август.