0

К апитанът на националния тим по футбол на Аржентина Лионел Меси планира да продължи да играе за страната и след финала на турнира Копа Америка.

"Както съм казвал и преди, възнамерявам да продължа", каза Меси след победата с 2:0 над Канада на полуфинала в Ню Джърси, в който вкара първия си гол на турнира.

"Планирам да продължа да се наслаждавам ден след ден, без да мисля за това, което ще дойде в бъдеще и дали ще продължа или не. 

Това е нещо, с което живея всеки ден. На 37 години съм и само Господ знае кога ще дойде краят", добави аржентинската суперзвезда.

Голът на Лео срещу канадците бе 109-ти негов с националния екип, от тях 14 за Копа Америка, 3 по-малко от рекорда.

Осемкратният носител на Златната топка говори пред съблекалнята на "Метлайф Стейдиъм", където преди 8 г. - през 2016-та, обяви отказването си след като пропусна дузпа при загубата от Чили във финала на Копа-та. 

Седем седмици по-късно промени решението си. 

Оттогава Меси е вкарал 54 гола в 73 мача, увеличавайки броя на срещите, в които е играл за Аржентина до 186 и помагайки на тима да спечели Копа Америка 2021 и Мондиал 2022.

Съотборникът му и земляк от Росарио Анхел Ди Мария обаче възнамерява да приключи с националния отбор след финала в неделя. 

36-годишният Ди Мария записа международния си дебют през 2008-а и има на сметката си 31 гола в 144 двубоя.

"Това е последната ми битка (финала в неделя в Маями – бел. Ред.). 

Няма какво друго да кажа, което вече да не съм казал много пъти. Това е последният ми мач. Трябва да благодаря на всички аржентинци и на това поколение, че ми позволи да спечеля толкова трофеи", заяви Ди Мария.

"Забавлявахме се толкова много. Той винаги е давал всичко от себе си и да се откаже във финал е нещо, което заслужава", коментира Лионел Меси по повод Анхел Ди Мария.

Източник: БТА