0

Н яма да минат номерата за недосегаемост на Кристиано Роналдо в саудитската лига, където отново загази заради гавра и неприлични жестове към футболни фенове.

Суперзвездата вече веднъж го направи след като запалянковци го дразнеха със скандирания „Меси! Меси!“ 

И го повтори, а клиповете как се пипа по топките плъзнаха в социалните медии и саудитските футболни власти нямаше как да си затворят отново очите. Не се вързаха и на левашките обяснения от клуба му Ал Насър, че някакъв зловещ изкуствен интелект го вкарал в тази сцена.

Комитетът по етика и дисциплина на саудитската лига привиква 5-кратния носител на Златната топка да чуе неговата версия, преди да се произнесе дали да го накаже за отношението и жестовете си към трибуните на мача с Ал Шабаб.

Саудитската медия Arriyadiyah съобщава, че комисията привиква на килимчето  португалската звезда, за да научи от първо лице какво означава ръката на ухото му, която после той прокара до гениталиите си, обърнат към феновете, които непрекъснато крещяха името на Меси по негов адрес.

Ако Роналдо, на когото саудитците плащат богато и като лице на страната, бъде признат за виновен за неприлични жестове към публиката, той ще бъде наказан за поне два мача, освен че ще получи финансова глоба. 

Ал Насър, който се бори за титлата с лидера Ал Хилал, може да се лиши от капитана си срещу Ал Хазем (този четвъртък) и след това мача на 7 март срещу Ал Раед.