0

Л ионел Меси е дал принципното си съгласие да остане в Пари Сен-Жермен и след изтичането на сегашния му договор на 30 юни 2023 г., съобщиха Le Parisien и AS. Аржентинецът ще поднови, като е дал дума на катарските собственици на клуба по време на мондиала.

Всъщност преговорите за подновяването на договора му се водят от 3 месеца, все още няма подпис и условията на сделката, като тепърва ще се уточни за колко време ще е новият контракт.

Още в началото на декември седемкратният носител на „Златната топка“ даде дума на ПСЖ, че иска да остане в Париж. Той вече се приспособи, семейството му е щастливо във френската столица и публиката на „Парк де Пренс“ го обожава. 

Преди финала, в който Аржентина на Меси надви Франция на Мбапе,  Насър Ал Хелаифи, президент на ПСЖ, потвърди, че Меси му е дал дума да седне да преговаря след Катар. 

След безупречно световно първенство, на което отбеляза седем гола, направи три асистенции и бе обявен за MVP, Меси ще остане да се порадва на титлата и на Коледа в Аржентина. 

Неговият сезон, отличен във всяко отношение, беше много по-добър от първата му година в Париж. В 27 мача във всички турнири той отбеляза 17 гола и 17 асистенции, цифри, които показват, че представянето му на Световното първенство не е случайно.