0

С два гола на новото си норвежко попълнение в атака Ерлинг Холанд шампионът Манчестър Сити резна с 2:0 Уест Хем в Лондон в среща от първия кръг на Висшата лига на Англия.

Снажният викинг, купен за над 60 милиона евро от Борусия Дортмунд, бе над всички в мача и вкара по едно попадение и през двете полувреме, а десетина минути преди края бе заменен от друг от новите - Хулиан Алварес, за да обере овациите на феновете на "гражданите".

На Олимпийския стадион в Лондон домакините от Уест Хем започнаха малко по-активно, но след около четвърт час игра футболистите на Пеп Гуардиола поеха инициативата. 

Шампионите разиграваха топката продължително време в половината на противника си и търсеха пробойни, за да реализират.

Така се стигна до 35-ата минута, в която един бивш кадър на Борусия Дортмунд - Илкай Гюндоган изведе друг – Холанд, за да последва фаул в пеналта от вратаря Алфонс Ареола и съдията Майкъл Оливър не се поколеба да отсъди дузпа.

Именно норвежецът се нагърби с изпълнението и с прецизен удар в долния ляв ъгъл не остави никакви шансове на Ареола за 0:1.

Манчестър Сити продължи да води играта и в началото на второто полувреме, но Илкай Гюндоган пропусна отличен шанс да удвои в 62-рата минута. 

Само три минути след това обаче гостите вкараха втори гол. При една от малкото си контраатаки Кевин де Бройне изведе зад защитата Холанд и бившият футболист на Борусия Дортмунд с лекота направи резултата 0:2.

Резултати от мачовете от първия кръг във Висшата лига:

Лестър – Брентфорд - 2:2
Манчестър Юнайтед – Брайтън - 1:2
Уест Хем – Манчестър Сити - 0:2
от събота:
Фулъм – Ливърпул - 2:2
Борнмът – Астън Вила - 2:0
Лийдс – Улвърхемптън - 2:1
Нюкасъл – Нотингам - 2:0
Тотнъм – Саутхемптън - 4:1
Евертън – Челси - 0:1
от петък:
Кристъл Палас – Арсенал - 0:2