0

Н ов завой в отношенията между Манчестър Юнайтед и сръдливата звезда Кристиано Роналдо след като клубът обяви, че той е аут от групата за мача с Челси.

Първо бе демонстративното напускане на нападателя в края на мача с Тотнъм, спечелен убедително от съотборниците му с 2:0. Роналдо, който бе резерва, стана и се прибра в съблекалнята още преди последния съдийски сигнал. Това бе видяно от всички, каквато и бе целта на звездата – демонстрация.

По-късно „Дейли мейл“ съобщи, че 5-кратният носител на Златната топка е направил нещо недопустимо за професионален спортист – отказал е да изпълни нареждането на треньора си Тен Хаг да влезе в игра в последните минути.

Неподчинението му имаше последици – клубът съобщи, че той не е в групата срещу Челси в събота.

После дойде ред на футболиста да изрази публично мнението си, което прозвуча като извинение за поведението му в дълга публикация в профила му в Инстаграм, следван от 489 милиона души.

"Както винаги съм правил през цялата си кариера, опитвам се да живея и играя с уважение към моите колеги, моите противници и моите треньори. Това не се е променило. Не съм се променил. Аз съм същият човек и същият професионалист, който бях през последните 20 години, играейки елитен футбол, и уважението винаги е играло много важна роля в моя процес на вземане на решения.

Започнах много млад, примерите на по-възрастните и най-опитните играчи винаги са били много важни за мен. Затова по-късно винаги съм се опитвал да давам пример на младите, които израснаха във всички отбори, които съм представлявал. За съжаление това не винаги е възможно и понякога ни завладява моментната страст.

В момента просто чувствам, че трябва да продължа да работя здраво в Карингтън, да подкрепям моите съотборници и да съм готов за всичко във всеки даден мач. Поддаването на натиска не е опция. Никога не е било. Това е Манчестър Юнайтед и обединени трябва да устоим. Скоро пак ще бъдем заедно. 💪🏽🙏🏽"