0

Н овото попълнение на Тотнъм Ричарлисон ще играе с номер 9 на гърба. Рекордният трансфер за „шпорите“ ще вземе „деветката“, която последно беше носена от Гарет Бейл през втората половина на сезон 2020/21, когато уелсецът изкара 6 месеца под наем в клуба от северен Лондон.

Способен да играе на всяка една от трите позиции в атака, 25-годишният футболист подписа петгодишен договор на стадион „Тотнъм Хотспър“ и ще се присъедини към останалата част от отбора тази седмица в подготовката за предсезонно турне в Южна Корея.

Ричарлисон, който вкара 53 гола в 152 мача за бившия си клуб Евертън е четвъртото ново попълнение на „шпорите“ през лятото след пристигането на Фрейзър Форстър, Иван Перишич и Ив Бисума.

Интересното е, че преди Бейл, последно номер 9 беше носен от Винсeнт Янсен през 2019 г. Димитър Бербатов, Роберто Солдадо и Роман Павлюченко също са носили фланелката, както и клубните легенди Джими Грийвс и Лес Фърдинанд.

Бербатов всъщност беше и последният играч, впечатлил със знаменитата „деветка“ и феновете на „шпорите“ ще се надяват Ричарлисон да постигне резултатите на българина.