0

Т русовете в Манчестър Юнайтед продължават и след края на сезона, който бе най-слабият за клуба в историята на Висшата лига.

Изпълнителният директор Ричард Арнолд бе заснет от привърженици да им обяснява, че на „Олд Трафорд“ са хвърлили на вятъра 1 милиард паунда. Освен това приемникът на Ед Уудуърд определи изминалата кампания като „шибан кошмар“.

Парадоксалното е, че Арнолд се срещна случайно в местен пъб с привържениците, които се канеха да протестират пред дома му заради лошото управление на клуба. Той им влезе в положението и така се оказа, че оглавява протеста срещу себе си. Това, което ръководителят не знаеше е, че един от запалянковците тайно записа част от думите му.

„Похарчихме милиарди за футболисти, повече от всеки друг клуб. Не съм доволен от мястото, на което се намираме. Хвърлихме на вятъра огромни суми и това е реалността. Трябва обаче да помислим за бъдещето и да харчим по-разумно. Последният сезон бе един шибан кошмар, но сега има друг мениджър. Той разполага с нужните средства за нови попълнения. За в бъдеще искаме да имаме нов стадион и най-добрите тренировъчни игрища. Затова ни трябват инвеститори. Не съм тук, за да защитавам собствениците, уважавам вашата позиция и разбирам недоволството, но се нуждаем от разбиране. Самочувствието в отбора и особено у младите играчи е много ниско“ са част от думите на Арнолд, който дори почерпил феновете с няколко бири. „Парите за Де Йонг са налични. Като клуб правим всичко възможно, за да подсигурим трансфера, но има някои пречки, които не мога да коментирам“, допълни шефът на „червените дяволи“.