0

К ристиано Роналдо, 5-кратен носител на „Златната топка“, ще бъде най-знаменитата резерва на Манчестър Юнайтед в първия мач от сезона на ВЛ срещу Брайтън в неделя. Това прогнозира „Дейли Мейл“, като се позовава на скандалното поведение на португалеца в последната контрола на „червените дяволи“ с Райо Валекано. Тогава той се изрепчи на треньора си Тен Хаг, който настоя звездата да не се скатава при пресирането на съперника, и за това бе веднага сменен на почивката.

Роналдо си събра багажа и си тръгна от стадиона 10 минути преди края на контролата, като въобще не благоволи да присъства на разбора в съблекалнята след мача.

Тази демонстрация бе порицана публично от Тен Хаг. „Не го приемам, недопустимо е. Ние сме отбор, ние сме заедно, трябва да оставаме до края“, коментира недвусмислено нидерландецът в интервю за Viaplay Sport Nederland. 

Според Daily Mai Кристиано Роналдо не влиза в планирания от Ерик тен Хаг титулярен състав срещу Брайтън, като той иска да награди Джейдън Санчо, Антони Марсиал и Маркъс Рашфорд за добрата им предсезонна подготовка с „червените дяволи“. Не се изключва вариант самият Кристиано да откаже да участва в дебютния мач за сезона.

Роналдо всячески се стреми да се махне от Манчестър Юнайтед, с който има договор до лятото на 2023 г. Той отсвири почти цялата лятна подготовка, като през това време бе в Португалия по „семейни причини“.

37-годишната звезда иска да играе в отбор, който, за разлика от Ман Юн., се е класирал за Шампионската лига. Бе предложен на Байерн М, Атлетико Мадрид и дори на родния Спортинг Лисабон, но бе отхвърлен от тези клубове.