0

Ч елси въобще не губи време на трансферния пазар. „Сините“ подписаха с 18-годишния нападател Давид Фофана, а удивителният халф на Васко да Гама Андрей Сантос вече минава прегледи. 21-годишният ас на Монако Беноа Бадиашил също вече подписа договора си със „сините“. За момента именно той е най-голямото име, което идва на Моста. Но кой е Бадиашил и какво могат да очакват феновете на Челси от най-новото си попълнение?

Той е възпитаник на непрекъснато проспериращата академия на Монако. Бадиашил подписа първия си професионален договор в княжеството през януари 2018 година, след като се присъедини към юношеската система на клуба на 15-годишна възраст. Той е син на медицинска сестра и архитект. Неговите корени са от ДР Конго, но от рано е в системата на френския национален отбор.

Само на 17 години той дебютира в Лига 1 - при загубата с 0:4 от ПСЖ през ноември 2018 година. Тогава треньор е Тиери Анри. Няколко седмици по-късно, на пресконференция преди мач от Шампионската лига, Анри изрази недоволството си от играча. Причината бе, че младокът не бил прибрал стола си и блокирал пътя на мениджъра си. Независимо от това, Бадиашил запази титулярното си място в центъра на отбраната.

След четири години на постепенно развитие и повече от 100 мача в Лига 1, Бадиашиле беше повикан в първия отбор на Франция, като пълният му дебют беше при победата с 2:0 срещу Австрия през септември в Лигата на нациите. Въпреки че не успя да запише никакви минути на световното първенство, включването му в отбора за Катар все пак беше значително постижение, като се има предвид богатството на Франция от централни защитници от световна класа.

С изключение на няколко изяви като ляв бек, Бадиашил се представяше като централен защитник в Монако, където се представя отлично в лявата част на двойката. Треньорите му Анри, Нико Ковач и Филип Клеман често предпочитат да играят с четворка в защита. 21-годишният футболист рядко е бил тестван отляво в задна тройка, която привидно е ролята, която се очаква да заеме в Челси.

Още от дебюта си в първия отбор той рядко изглежда стресиран или дори развълнуван. Нещо, от което Челси се нуждае.