0

Н овите собственици на Челси започнаха разследване заради обвинения за тормоз в клуба. Шефовете на консорциума, който купи клуба, начело с милиардера Тод Боели, вече са назначили независими проверяващи. Според „Ню Йорк Таймс“ един от отделите в клуба е „създал токсична работна среда“. 

Бившият служител на Челси Ричард Бигнъл се самоуби през януари, а според властите причина за това е „отчаяние заради това, че си е загубил работата“. 

От Челси съобщиха, че разследват „обвиненията, които са направени срещу бившите собственици“. В съобщение от борда на директорите на клуба се казва още: „Новото ръководство вярва силно в работна среда и корпоративна култура, която дава възможности на служителите и гарантира, че те се чувстват сигурни, включени в процеса, ценени и им се има доверие. „Първите стъпки бяха предприети от новите собственици за създаване на среда, съответстваща на нашите ценности.“

Бигнъл е описан като „много обичан“ и „много популярен и изключително уважаван член на спортното семейство“. В съобщението си от Челси изразяват съболезнования за смъртта му. 

„След като научи за обстоятелствата, ръководството се свърза със семейството на Ричард чрез техния адвокат“, се казва още в позицията.