0

Н а интересен сюжет станахме свидетели днес в европейския клубен футбол, след като различни източници съобщават за ситуация, при която Килиан Мбапе може да премине в Барселона, а Кристино Роналдо – в Реал Мадрид. Разбира се, при втория става дума за сина на португалската  звезда, който носи името на баща си. 

След като Манчестър Юнайтед прекрати договора на 37-годишния Роналдо и той в момента изчаква развитие на контракта си със саудитския Ал Насър, „червените дяволи“ останаха и без Джуниър, който досега тренираше в академията на клуба. 

Твърди се, Кристиано Роналдо-младши се е върнал в академията на Реал, в която направи много добро впечатление, докато баща му играеше за първия отбор на клуба. Джуниър има на сметката си 50 гола в 20 мача за малките „крале“.

Какво ще се случи с момчето, ако бащата все пак заиграе за Ал Насър, все още не е ясно.

Доста по-сложна обаче изглежда ситуацията при Килиан Мбапе, чието бъдеще в ПСЖ изглежда не толкова спокойно, колкото се очакваше. 

Авторитетното издание Mundo Deportivo твърди, че от факта, че звездата не се чувства добре в компанията на Лионел Меси и Неймар може да се възползва Барселона.

Информацията гласи, че на "Камп Ноу" са готови да инвестират много сериозна сума, за да се подсилят с 24-годишния нападател. Както е ясно френската перла бе силно желан от Реал Мадрид през миналото лято, но сега ситуацията е доста по-различна. 

Според Mundo Deportivo Мбапе има клауза в новия договор с ПСЖ, според която може да напусне по-рано, ако има "убедителни причини". Такава може да бъде предстоящото подновяване на контракта на Меси на "Парк де Пренс", пише още изданието.

Заплатата на Мбапе също би била сериозна трудност за Барселона, предвид сложното икономическо положение на клуба, но се смята, че "блаугранас" ще направят и невъзможното да си осигурят Килиан Мбапе, в случай че има дори минимален шанс подобен трансфер да се осъществи.