0

О тборът на Манчестър Юнайтед обяви трансфера на Тайрел Маласия от Фейенорд. Нидерландският ляв бранител, за когото "червените дяволи" се очаква да платят 13 милиона лири и още 1,7 милиона като бонуси, подписа договор до лятото на 2026 година.

Основен съперник на Юнайтед за трансфер на Маласия бе френският Олимпик Лион. Това е и първи входящ трансфер за английския клуб това лято след назначението на Ерик тен Хаг като нов мениджър.

„Радвам се, че се присъединих към Манчестър Юнайтед. За мен това е ново предизвикателство, в ново първенство и с нови съотборници, но в същото време и с великолепен мениджър начело. Играл съм срещу Ерик тен Хаг в Ередивизи и знам много добре какво може да извлече той от своите футболисти“, заяви Маласия в интервю за клубния уебсайт на Юнайтед.

„Все още съм млад и имам какво да уча, но обещавам на феновете на Юнайтед, че ще давам всичко от себе си всеки път, когато облека червената фланелка“.

„Искам да благодаря и на Фейенорд за всичко, което този клуб даде на мен и на близките ми. Без тях нищо от това нямаше да бъде възможно. Вече съм напълно готов за престоя ми в Юнайтед и искам да помагам на отбора да постига успехи“, каза още Маласия.