0

Н ай-лошите очаквания са на път да бъдат потвърдени с Родри. Според "Марка", прегледите, на които играчът е преминал в Манчестър, говорят за разкъсване на кръстната връзка на дясното му коляно, въпреки че окончателната диагноза ще бъде поставена едва след няколко часа, когато играчът премине окончателните изследвания в Испания. В момента Родри пътува за Мадрид, за да премине нов преглед, за да потвърди сериозната контузия.

Ако скъсаната кръстна връзка се потвърди, както изглежда, играчът ще се сбогува с остатъка от сезона. Огромен удар за Манчестър Сити на Гуардиола и за испанския национален отбор.

Родри се контузи в 16-ата минута на първото полувреме, когато при корнер испанският халф опита да се отдалечи от Томас Партей. Дясното му коляно се закачи и той падна на земята с болка, която не предвещаваше нищо добро. Най-накрая, 24 часа по-късно, започва да се потвърждава, че контузията може да го извади от игра за целия сезон.

Лидерът на Манчестър Сити беше един от футболистите с най-много мачове през миналия сезон и това явно му се е отразило негативно и в крайна сметка доведе до тежка контузия.