0

П СЖ пак е под светлините на прожекторите. Според вестник L'Equipe сметките на френския шампион отново се наблюдават от УЕФА.

Журналистът Етиен Моати публикува, че „ПСЖ трябва да отговори на „заявка за информация“ за своите сметки от експерти по „финансов феърплей“ от клубния орган за финансов контрол на УЕФА .

Ако се покаже, че нарушава нормата, УЕФА може дори да дисквалифицира ПСЖ от всички състезания

Когато ПСЖ отговори на въпросите на евроцентралата, нейните органи ще извършат подробна проверка на данните, а след това ще бъде решено дали да започне процедура срещу парижкия клуб, който имаше загуби от 224,3 милиона евро през сезон 2020-2021 година .

Началото на проблемите датира от 2014 г. , когато ПСЖ беше принуден да подпише "помирително споразумение" с УЕФА и да плати глоба в размер на 60 милиона евро .

Още през юни 2018 г., след като парижките сметки бяха разследвани в продължение на месеци, за да се прецени реалната стойност на договорите за спонсорство на ПСЖ , разследващите органи затвориха досието „без последващи действия“. Разследването обаче в крайна сметка беше възобновено.