0

В сички обвинения към футболиста на Манчестър Юнайтед Мейсън Грийнууд са свалени, съобщи полицията в Манчестър.

21-годишният нападател, който за пръв път бе арестуван през януари 2022 г., бе обвинен от бившата си приятелка в опит за изнасилване, контролиращо и принуждаващо поведение, както и в нападение. И трите обвинения са свалени, въпреки че имаше насрочена дата за делото - 27 ноември тази година.

„В този случай комбинация от оттегляне на ключови свидетели и нови материали, които излязоха наяве, означаваше, че вече няма реалистична перспектива за осъждане", обясниха от прокуратурата на кралството.

Разследването срещу Грийнууд започна в края на януари 2022 година, след като младата жена е подала оплаквания за домашно насилие за инциденти, случили се през октомври, ноември и декември 2020 година.

При ареста си миналия януари той прекара 3 нощи зад решетките, впоследствие бе изваден от отбора на Манчестър Юнайтед, но продължи да получава заплатата си от 75 000 паунда на седмица. Неговият спонсор "Найк" се отказа от младия нападател, той бе изхвърлен и от видеоиграта ФИФА 22.

От полицията в Манчестър не посочиха причините, поради които прокуратурата е свалила обвиненията към 21-годишния футболист.

Грийнууд е част от академията на Манчестър Юнайтед от шестгодишен. Той дебютира за първия състав през 2018 година, има 129 мача и 35 гола за Юнайтед, през 2019 г. стана най-младият в историята на клуба, играл в Шампионската лига - на 17 г. 

Последният му двубой за тима пък бе на 22 януари 2022 година срещу Уест Хем.