0

С метките и кредитните карти на Челси са временно спрени от банка Barclays  заради санкциите на британското правителство срещу собственика на клуба Роман Абрамович, съобщава „Скай Спортс“. Служителите на клуба, които имат корпоративни карти, не могат да ги използват в момента. 
Според британски медии няколко сметки на клуба са били блокирани, докато банките оценят временния лиценз, издаден от правителството, за да може клубът да продължи да работи. 

Заради санкциите срещу Абрамович Челси няма право да продава билети за мачове, както и фен артикули, не може да продава футболисти и да им предлага нови договори. Клубът разполага само с по 20 000 паунда за гостуванията си и с по 500 000 за домакинствата. От Челси призоваха властите да преразгледат мерките.

Медиите в Англия твърдят, че правителството иска клубът да бъде продаден възможно най-скоро, но Абрамович не трябва да бъде облагодетелстван от сделката. Още преди санкциите, милиардерът обяви, че ще продаде Челси и че сумата ще отиде в помощ на пострадалите от войната в Украйна.

Мениджърът на Челси Томас Тухел заяви, че в момента и на него, и н футболистите им е трудно да се фокусира върху футбола с всичко случващо се в клуба.

"Фразата "живей за мига" може би никога не е била по-вярна, защото всичко изглежда много, много трудно. Да разберем ситуацията е много трудно, да видим накъде ще отиде е може би невъзможно. Така че в крайна сметка трябва да се придържаме към мантрата "живей за мига". Не е лесно, но е извън нашия контрол", каза Тухел в интервю пред "Скай Спортс".

Той заяви, че все пак има много по-важни неща от футбола: "Трудно е да се фокусираме върху футбола. Ситуацията в Украйна е ужасна, ситуацията с Русия, започнала войната, е неприемлива, ужасяваща. Има толкова по-важни неща от футбола и беше така и преди войната, която Русия започна."