0

Х асан Салихамиджич, спортен директор на Байерн Мюнхен, потвърди тази събота, че Роберт Левандовски иска да напусне клуба това лято. 

"Говорих с Лева. По време на разговора той ме информира, че не иска да приеме предложението ни за удължаване на договора и че би искал да напусне клуба", каза той пред Sky Sport Germany. 

„Каза, че би искал да опита нещо ново, но нашата позиция не се е променила - Лева има договор до 30 юни 2023 г. Това е факт“, добави той.

Левандовски е трансферна цел номер едно на Барселона след като Манчестър Сити откупи Ерлинг Халанд. Полската машина за голове е получил офертата на Барса, но първо трябва Байерн и каталунците да договорят евентуална трансферна сума. Байерн няма да го продаде за по-малко от 40 милиона, а и заплатата му е голяма. 

Точно това е голямата пречка пред Барселона, която е закъсала за пари с дългове за над 1,3 милиарда евро.

Все пак ситуацията се променя с изявлението на Салихамиджич – сега Байерн вече се готви за пазарлъци за цената на Лева и напускането му през лятото.

Барселона има за цел да привлече централен нападател и крило през летния трансферен пазар, но в касата няма дотсатъчно пари. 

Левандовски обаче би бил първият вариант, разгледан от  Барса. Ще видим дали решението на нападателя да не подновява отваря вратите на „Камп Ноу“, отбелязва „Марка“.