0

Г ол от дузпа на Кристиано Роналдо в 118-ата минута се оказа недостатъчна за неговия тим Ал Насър (Саудитска Арабия) да продължи в азиатската Шампионска лига срещу Ал Аин от Обединените арабски емирства. Справка в "Трансфермаркт" сочи, че Ал Аин, който се тренира от големия аржентински нападател Ернан Креспо, има играчи за обща сума от 34,4 милиона евро, срещу 144 милиона евро за състава на Ал Насър.

Саудитският тим спечели с 3:2 редовното време срещу Ал Аин (ОАЕ), който пък беше победил с 1:0 на свой терен преди седмица. 

Наложи се да се играят продължения, в които най-напред гостите вкараха за 3:3. Дузпа на Роналдо в 118-ата минута направи резултата в срещата 4:3 и общият 4:4, което означаваше изпълнение на наказателни удари.

Ал Аин вкара три от три опита, докато за Ал Насър от четири изстрела точен беше само Кристиано Роналдо при третата дузпа.

Гостите от ОАЕ започнаха доста напористо и поведоха с 0:2 в 28-ата и 45-ата минута с два гола на мароканеца Софиян Рахими. Но Абдулрахман Гарееб намали за Ал Насър, а 6 минути след началото на втората част резултатът беше равен. След час игра се откри пред Роналдо страхотна възможност, но никой не повярва когато той пропусна буквално от малкото наказателно поле. Но 39-годишният португалец сам вдигна оборотите и изработи попадението на бразилеца Телеш, с което мачът отиде в продълженията.

Началото на допълнителните 30 минути беше горчиво за Ал Насър, които oстанаха с човек по-малко, а веднага след това гостите изравниха за 3:3 чрез Султан Ал Шавси. Роналдо спечели след като беше съборен от Саеед Джумаа и вкара дузпа за 4:3, след това обаче само неговото усилие от бялата точка беше крайно недостатъчно.


Ал Аин в следващата фаза ще играе отново с отбор от Саудитска Арабия, тъй като чака победителя от мача Ал Хилал – Ал Итихад.

За Ал Насър Шампионската лига на Азия беше шанс да спечели голям трофей този сезон на фона на сериозното изоставане зад Ал Хилал в саудитското първенство.

Източник: БТА