0

Д жърмейн Пенант, английски футболист, играл за Арсенал, Ливърпул, Сарагоса и много други отбори, е разследван от полицията, след като мъж случайно откри плантация за производство на марихуана на промишлено ниво в имение, което е собственост на играча.
„Сън“ публикува, че Пенант, който купи къщата, оценена на повече от 3 милиона евро през 2006 г., когато играеше за Ливърпул, е много изненадан от разкритието.
Имението, което е построено през 1930 г. и разполага с езерце, тенис корт, джакузи и закрит басейн, е необитаемо, откакто Пенант се раздели с партньорката си Алис Гудуин през 2020 г.

Според „Дейли Мейл“ банда наркотрафиканти е окупирала имението на Пенант като производствен център за своите незаконни дейности.
Плантацията за марихуана беше открита от ютубъра Лука Вентурес, който се промъкна в имението, за да заснеме и сподели видеоклипа си в YouTube.
На изображенията може да се видят електрически инсталации, десетки саксии, тръби, покрити прозорци, черни торби, пълни с марихуана и материали за отглеждане и съхранение на наркотици.
Пенант, който определено обичаше нощния и лъскав живот, е известен и с един анекдот. „Трябваше да взема влак до Мадрид, за да летя до Манчестър и да подпиша споразумението със Стоук Сити. Беше 31 август и бях на път да изпусна всички срокове. Ако бях изпуснал влака, всичко щеше да свърши. Затова слязох от моето „Порше“ и оставих ключовете в жабката на колата. Знаех, че ще се върна да го взема, не съм малоумен, за да изоставя толкова скъпа кола. Казах на моя преводач Фернандо да отиде до гарата, да вземе колата и да плати билета за паркиране, след което щях да го депозирам и той трябваше да плати почти 500 евро. Казах му да не притесни се, че колата е отворена. Горкият той. „Изоставено и отворено „Порше“! Ти луд ли си?“, каза ми той.