0

К илиан Мбапе информира шефовете си в Пари Сен-Жермен, че през лятото ще напусне, което ще лиши клуба от трансферна сума за голямата звезда. Договорът му изтича на 30 юни, а той отхвърли всички изкусителни оферти от катарските собственици на клуба.

За арабите изглежда особено унизително да останат с празни ръце за футболист, когото позлатяваха на „Парк де Пренс“. Затова сега Мбапе е притискат да откупи свободата си с процент от очаквания огромен бонус за очакваното подписване на договор с Реал Мадрид.

Според „Екип“ испанците ще го възнаградят с до 150 милиона евро, които играчът ще получава на траншове за 5-годишен период. ПСЖ очаква от Мбапе да склони да преведе в Париж част от премията си.

Напрегнати са отношенията на нападателя и с треньора му Луис Енрике, който го привика на разговор на четири очи в спортната база в Поаси в събота. Според френските и испански медии Лучо го е укорил, че не е в  оптимална форма, и че в първенството все по-често ще пуска други на поста му. Голям шум във Франция вдигна унизителната смяна на Мбапе с Коло Муани още на полувремето на мача на ПСЖ срещу предишния му клуб Монако, завършил 0:0 на ст. "Луи II".