0

„Забавлението“ ритане на домашна котка, с което се похвали в скандално видео в социалните мрежи играчът на Уест Хем Кърт Зума, записан от брат му Йоан, ще му излезе през носа, съобщи „Сън“ за следващите една след друга санкции срещу френския национал.

Най-напред от клуба го удариха с глоба 250 000 паунда – колкото две седмични заплати, след това го извадиха от състава за мача с Лестър. Снощи при победата с 1:0 над Уотфорд той бе освиркван от агитките и на двата отбора.

Спонсорът на футболиста „Адидас“ също не чака много, за да скъса със Зума, който вече не е добра реклама за марката. Говорител на Adidas каза: „Приключихме нашето разследване и можем да потвърдим, че Курт Зума вече не е атлет с договор с Adidas.“

След това служители на Кралското общество за предотвратяване на жестокост към животните (RSPCA) иззеха домашните котки на орезиления футболист.

Говорител на благотворителната организация каза: „Двете котки сега са под грижите на RSPCA. Нашият приоритет е и винаги е бил благополучието на тези котки. Те бяха отведени за преглед при ветеринари и след това ще останат под нашите грижи, докато продължава разследването. Благодарни сме на всички, които изразиха загрижеността си за тези котки. Ние се занимавахме с този проблем, преди видеото да стане вирусно онлайн и да тръгне разследването."

От клуба казаха, че Зума е глобен с "максималната възможна сума след действията му във видеото".

В изявление се казва: „Играчът незабавно прие глобата, която ще бъде дарена на благотворителни организации за хуманно отношение към животните.

„Уест Хем Юнайтед би искал да повтори нашето осъждане на действията на Кърт и да даде да се разбере, че въпросът продължава да се разглежда с най-голяма сериозност.

Но събитията може би няма да приключат дотук за Зума.
Повече от 120 000 души са подписали петиция, призоваваща Зума да бъде съден заради кадрите и да му бъде забранено да отглежда животни.

В подписка в Change.org, стартирана от Матю Диксън, се казва: „Професионалният футболист Кърт Зума беше заснет как ужасно злоупотребява с беззащитно животно. Той трябва да бъде съден за действията си. Не може да се позволи на този „човек“ да се измъкне от злоупотребата с тази бедна котка по този начин“.