0

П СЖ напредва в преговорите със Зидан, който да поеме отбора от следващия сезон 2022/23, според вестник „Паризиен“. Зизу може да стане седмият треньор на ПСЖ, откакто клубът бе купен от Катар. Информацията бе потвърдена от източник на вестника, пожелал анонимност, който гарантира, че контактите са осъществени през последните седмици.

Посочена е и проведена среща в Royal Monceau, един от най-луксозните хотели в Париж, на която клубът е бил представен от Леонардо и от генералния мениджър Жан-Клод Блан, който добре познава Зидан.

Твърди се, че ПСЖ иска Зидан да стане следващият им треньор от сезон 2022*23, но не е изключено това да стане още през сегашната кампания, изтъква "Паризиен". По отношение на Почетино продължава да цари несигурност. Треньорът не пожела да потвърди вчера дали ще бъде на клубната скамейка на 1/8-финалите в ШЛ, а слуховете за преминаването му в Манчестър Юнайтед става все по-упорити в Англия.

Източник, близък до ПСЖ, потвърди пред Le Parisien, че преговорите със Зидан са напреднали през последните дни, но остава да се види дали ще се ускорят в следващите часове.

Иначе първият контакт между ПСЖ и Зизу е от миналото лято, въпреки че преговорите изобщо не напреднаха.

Зидан тъкмо беше напуснал Реал Мадрид в един изтощителен сезон и се нуждаеше от няколко месеца почивка. Същевременно той държи на прицел и поста на Дешан като селекционер на Франция, който се очаква да стане вакантен след Световното първенство в Катар идната зима, тъй като всичко сочи, че Дешан няма да продължи.

Една от възможните пречки за футболен брак между ПСЖ и Зизу е декларираната нееднократно от него любов към Олимпик Марсилия, смъртния враг на парижани.

Въпреки, че никога не е играл за марсилския отбор, световният шампион от 1998 г. постоянно повтаря, че е фен на клуба и част от семейството му все още живее в Марсилия.

Привързаност, която, според обкръжението на треньора, не би означавала спирачка за евентуалното му привличане в Пари Сен-Жермен. Особено с аргумент като бездънната каса на емира на Катар.