0

М ениджърът на английския шампион Манчестър Сити Пеп Гуардиола няма да напусне „гражданите“ през лятото на 2023 г., когато изтича договорът му. Каталунецът, който не се задържаше повече от 4 години в предишните си два клуба – родната Барса (4 г., от 2008 до 2012) и Байерн (3 г., от 2013 до 2016), реши този път да заложи на нетипичен за него продължителен престой.

Пеп склони да продължи с още 2 години контракта си с Манчестър Сити – до 30 юни 2025 г.  Той прие предложението на клуба, в който дойде през 2016 г .

„Много съм щастлив да остана в Манчестър Сити още две години“, каза 51-годишният испанец. „Чувствах се специално да съм тук от първия ден. Не бих могъл да бъда на по-добро място.“

Гуардиола увери, че „следващата глава на клуба ще бъде страхотна". „Все още имам чувството, че можем да постигнем повече заедно и затова искам да остана и да продължа да се боря за трофеи“, продължи Гуардиола.

Испанецът се присъедини към Манчестър от Байерн Мюнхен през 2016 г. и оттогава спечели четири шампионата на Англия и една Купа на Англия с клуба. 

Отборът, който в момента е втори в таблицата (32 точки) след Арсенал (37), не успя да спечели международна титла. Затова голямата цел остава Шампионската лига.

В миналото винаги е имало слухове, че Гуардиола иска да напусне Манчестър и да стане треньор на Испания.