0

П СЖ иска да направи Мбапе най-добре платеният футболист в света, за да не подпише с Реал Мадрид, съобщава „Дейли Мейл“.

Договорът на френския нападател с катарския клуб от Париж изтича в края на този юни. Досега натискът да бъде убеден да го продължи удря на камък.

Уязвени и в гордостта си като едни от най-богатите собственици в световния футбол, арабите вдигат летвата с предложение от 1,2 милиона евро на седмица, което прави по 7142 евро на час за френския бързак, и над 62 милиона на година, според „Индипендънт“.

Заради борбата за подписа на Мбапе отношенията между двата клуба са на точката на замръзването, което се видя и на студената протоколна среща между ръководствата в Париж преди мача от ШЛ, завършил 1:0 за ПСЖ.

От „кралския клуб“ към медиите тръгна и информацията как на полувремето президентът Ал Келаифи и спортният директор са опитали да упражнят натиск върху италианския рефер Орсато.

Междувременно Хуанфе Санс съобщава за испанското предаване „El Chiringuito“, представено от Хосеп Педрерол, че „майката на Мбапе е поискала каталози за къщи в Мадрид миналата седмица. Те искат да живеят в Ла Моралеха“, съобщава Санс.